Innovatív szerves trágya kezelési módszerek kutatása

Projektazonosító: 1924431644

Pályázat címe: Innovatív szerves trágya kezelési módszerek kutatása és beillesztése az állattartó telepek működésébe, valamint azok takarmány minőség javító hatása körkörös gazdálkodási modellben.

A projekt célja, olyan körkörös gazdálkodási modell megalkotása, amely alapja a magas biológiai-kémiai értéken kezelt állati szerves trágyára alapozott tápanyag pótlás a növénytermesztés számára. A regeneratív talajművelési technológia, illetve a keletkezett magas minőségű, toxinmentes takarmánynövény visszajuttatása az állati takarmányozásba, hogy ott javuljon az állategészségügy és még magasabb minőségű trágya keletkezzen. A konzorcium a projektben több olyan innovatív alom,- és trágyakezelési módszert dolgoz ki, amelyek egyenként egy-egy állattartó telep vagy szerves trágyát beszerző növénytermesztő gazdaság életébe integrálhatóak.

Finanszírozás: Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás; Innovációs operatív csoportok létrehozása és az innovatív projekt megvalósításához szükséges beruházás

Operatív – Konzorciumi – Tagok:

Bekecs Péter
Rácz István
Józsa Gáborné
Homokkert Kistérségi Integrációs Nonprofit Kft.
MACRO-TQI Vezetési és Piackutatási Tanácsadó Kft.

Teljes költségvetés: 377 091 990 Ft